keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Keittokomero

Jotenkin tuntuu luontevalta aloittaa keittiöstä. Keittiöstä siksi, että se on asunnon eniten valmis osa. Lisäksi siksi, että keittiöstä tuli kovin mieluinen. Keittiö on vaalea ja selkeä, eikä siellä ole mitään ylimääräistä. Lienee kuitenkin syytä painottaa, että sisustus (koko asunnossa) tulee olemaan ikuisuusprojekti. Ainakin seinät huutavat vielä tyhjyyttään.

Kaikki minut tuntevat tietävät miten vaikeaa minun on tehdä suuria päätöksiä. Näin ollen voitte vain arvata miten vaikeaa keittiötä oli valita! Pitkän pähkäilyn ja vaiheilun jälkeen valitsimme tanskalaisen Kvikin Mano -keittiön, valkoisilla korkeakiilto ovilla/laatikoilla, mustalla laminaattitasolla ja integroiduilla kodinkoneilla. Puolenvuoden käyttökokemuksen jälkeen voin vain kehua Kvikiä; palvelu oli ystävällistä, keittiö toimitettiin ajallaan ja jälkihuoltokin pelasi. Asennus oli vissiin hieman kinkkistä, mutta remonttimiehemme selvisi urakasta kuitenkin muutamassa päivässä.









Hieman uhkarohkeasti emme ottaneet välitilaan kaakeleita vaan pelkän vesierityksen ja maalin. Myöskään yläkaappeja emme tiskipöydän päälle halunneet, sillä tarkoitus oli luoda illuusio astetta isommasta tilasta. Yläkaappien virkaa toimittavat avohyllyt laseille ja kauniille elintarvikkeille. Jääkaappiseinämän päädyssä sisustustikkaat antavat lisää säilytystilaa. 





Alessin linnunlaulu vesipannu 9093 on valmistujaislahja siskoiltani. Muotoilu on niin ajatonta, että on vaikea uskoa Michael Gravesin suunnitelleen pannun Alessille jo vuonna 1984!  




Cecille Manzin Lightyearille suunnittelema Caravaggio P3 -kattovalaisin on allekirjoittaneen 30-vuotislahja. Valaisimessa ihastuttaa erityisesti punainen kangasjohto sekä kiiltävä musta teräs. Artekin koivuviiluinen Aalto ruokapöytä 81b on häälahja ystäviltä ja täyttää täydellisesti puisen keittiötason puutteen jättämän aukon.







6 kommenttia:

  1. Onko tiskikone jossain kaapissa jemmassa ? Ei kyllä näytä kodissasi siltä että missään olisi mitään ylimääräistä. Siistiä ja selkeää. Miten tuo valkoinen kiiltävä pinta kestää lapsen töhryjä, rätti ahkerassa käytössä ? ;)

    VastaaPoista
  2. Hei ja kiitos! Meillä ei todella ole paljoa ylimääräistä tavaraa. Tämä johtunee osaksi siitä, että olemme elämässämme muuttaneet sen verran monta kertaa, että muuttojen alla on tullut aina karsittua tavaraa ISOLLA kädellä. Ja remonttia ennen teimme myös periaatepäätöksen, että hillota ei saa. Myönnettäköön kuitenkin, että tavaraa kertyy todella helposti ja lapsen saantihan se vasta tavarataivaan avasikin:)

    Tiskikone on piilossa "tiskipöydän" alla. Rätti on ahkerassa käytössä, mutta pinta pysyy yllättävän hyvänä! Lika irtoaa kun pyyhkii kostealla, se ei ikään kuin jämähdä kiinni. Toisaalta tämä keittiö on ollut meillä vasta maaliskuusta 2012 lähtien, eli aika näyttäköön millaiseksi se muuttuu vuosien saatossa.

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä Jenna, olet sohvaidolini! Raportoi toki miten elämä sohvan kanssa lähtee kulkemaan. Minäkin olisin halunnut, mutta tosi yllättäen mies vastusti valkoista sohvaa viimeiseen asti :D Ostamassamme sohvassa on kuitenkin irtopäälliset ja joku päivä minä vielä menen ja ostan ne valkoiset päälliset!

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    3. Voi kiitos! Olen tosiaan vasta ihan aloittelija ja siksi tällainen palaute lämmittää mieltä kovin:)

      Poista